CRIDA a la DESOBEDIÈNCIA CIVIL pels DRETS CIUTADANS i CONTRA LA DICTADURA FINANCERA


Assemblea 15/06/2013


Principals acords de l’assemblea de la Crida /ABCD del 15 de juny 2013

Amb la participació d’unes 40 persones signants,

A. Hem constatat la feblesa organitzativa de la Crida/ABCD degut a diverses raons (vegis més endavant, Recull d’intervencions)

1. Dels prop de 1800 signants, sols uns 200 han participat activament en el procés d’aquests 9 mesos (en les 5 assemblees, en la comunitat web ABCD, en els diferents grups de projectes o en grups d’organització).

2. A mesura que els grups de projectes (Penyora fiscal contra al Corrupció i Quin País Volem-Parlament Ciutadà) han agafat força, l’equip de coordinació i organització s’ha afeblit i no ha pogut atendre amb voluntariat temes bàsics com la gestió sense errors de la llista d’adherits, el manteniment del web, la tramesa de butlletins, la dinamització de la comunitat web abcd, la secretaria…

3. Hem constatat la necessitat d’un marc jurídic mínim per poder gestionar part de les activitats: contractar serveis informàtics, sales, publicacions,… rebre quotes, donacions o ingressos de la penyora fiscal, donar-se d’alta al registre de protecció de dades… que, en gran part ha suplit l’associació Nova – Innovació Social, que ha acollit moltes de les reunions i ha aportat part de l’energia de coordinació.

Per fer front a aquesta situació en l’Assemblea acordàrem que era imprescindible formar dos grups: el Grup d’Operativa (per assegurar el funcionament diari – coordinació, secretaria, administració, comunicació interna i comunicació externa -) i el Grup Proposta de Futur (per elaborar possibles opcions sobre el futur de la Crida/ABCD, els seus projectes i especialment del Parlament Ciutadà).

El Grup d’Operativa s’ha constituït amb unes 8 persones i està reorganitzant els processos i els seus responsables.

El Grup Proposta de Futur amb unes 8 persones més, després d’una reflexió entre diferents posicions, planteja una consulta als 1800 signants. Els resultats seran la base de la decisió que s’ha de prendre en una propera assemblea extraordinària.

B. També s’ha acordat mantenir converses amb el Procés Constituent per clarificar diferències i per veure possible sinergies i complementarietats.