CRIDA a la DESOBEDIÈNCIA CIVIL pels DRETS CIUTADANS i CONTRA LA DICTADURA FINANCERA


Assemblea 18/07/2013


Acordada la metamorfosi de la Crida/ABCD cap el Parlament Ciutadà

La consulta i l’assemblea del dia 18 aposten perquè la Crida/ABCD esdevingui el grup impulsor del Parlament ciutadà i que, provisionalment, s’aculli a la cobertura jurídica de Nova – Innovació Social.

Tal com indiquen els resultats de la consulta (vegis documents a continuació) amb 66 participants i la deliberació durant l’assemblea del dia 18 de juliol amb prop de 60 (vegis acta a continuació), s’han pres els següents acords:

La Crida/ABCD no pot continuar existint com a bressol d’iniciatives de desobediència civil perquè no s’ha format un nou grup, únicament dedicat a fer-la funcionar.

La Crida/ABCD passa a ser, bàsicament, el grup impulsor del Parlament Ciutadà. La Crida/ABCD ha estat el bressol d’iniciatives, però està, de fet, en un procés de metamorfosi cap a una d’elles, el Parlament Ciutadà, la que ha tingut més suport personal i projecció social, que en part podrà fer la mateixa funció, però en un marc molt més inclusiu i clar, i amb altres funcions com les que s’estan definint (recollir propostes ciutadanes, organitzar consultes i acollir accions de desobediència civil). En el seu moment, es farà arribar un nou manifest a totes les persones signants de la Crida/ABCD perquè puguin renovar, o no, el seu suport al Parlament Ciutadà.

En qualsevol cas és imprescindible disposar d’una cobertura jurídica que faciliti el bon funcionament de l’organització i la participació, però donat que el Parlament ciutadà no està prou definit ni madur per dotar-se de personalitat jurídica pròpia – associació, fundació…- demanem provisionalment a l’associació Nova – Innovació Social que, com ha estat fent fins ara, ofereixi la seva estructura jurídica a la Crida/ABCD, en el marc de les possibilitats que l’associació té d’acollir projectes gestionats i finançats amb les aportacions dels qui en formen part.

D’altra banda es recorda als qui han fet penyora fiscal que la registrin quan abans millor al web, per poder fer l’avaluació final d’aquesta campanya contra la corrupció.

Cordialment

L’equip de coordinació

130718 Acta asssemblea Crida

Resultat consulta

Resultats amb comentaris

Comentaris generals consulta Crida

…………………………………………..

Convocatòria Assemblea extraordinària 18/07/2013

El dijous 18 de juliol a les 19h, a Nova, ens trobem els signants de la Crida/ABCD

per decidir sobre el futur i el marc jurídic de la Crida a la desobediència civil pels drets ciutadans i contra la dictadura financera.

Seguint els acords de la darrera assemblea, els temes a tractar seran:

1. Informació de les converses amb Procés Constituent

2. Informació del Grup d’Operativa i del Grup proposta de Futur

3. Exposició dels resultats de la Consulta sobre el futur i el marc jurídic

4. Deliberació sobre les diferents opcions

Inscriu-te:Home
Dona


Fins a 30
de 31 a 45
de 46 a 65
més de 65


 

 

Si us plau, abans del 15 de juliol, participa i digues la teva, encara que no puguis venir a l’assemblea del dijous 18 de juliol:

Consulta sobre el futur i el marc jurídic de la Crida / ABCD (per abans del 15 de juliol)

www.deliberaweb.com/?seccio=veureforum&veureid=1106

 

Antecedents

En la darrera assemblea de la Crida a la desobediència civil pels drets ciutadans i contra la dictadura financera (Crida/ABCDdel 15 de juny, vàrem constatar la feblesa organitzativa de la Crida/ABCD degut a diverses raons:

1. Dels prop de 1800 signants, sols uns 200 han participat activament en el procés d’aquests 9 mesos (en les 5 assemblees, en la comunitat web ABCD, en els diferents grups de projectes o en grups d’organització).

2. A mesura que els grups de projectes (Penyora fiscal contra la Corrupció, Quin País Volem-Parlament Ciutadà i Tenim un somni!) han agafat força, l’equip de coordinació i organització s’ha afeblit i no ha pogut atendre amb voluntariat temes bàsics com la gestió sense errors de la llista d’adherits, el manteniment del web, la tramesa de butlletins, la dinamització de la comunitat web abcd, la secretaria…

3. Hem constatat la necessitat d’un marc jurídic mínim per poder gestionar part de les activitats: contractar serveis informàtics, sales, publicacions,… rebre quotes, donacions o ingressos de la penyora fiscal, donar-se d’alta al registre de protecció de dades… que, en gran part, ha assumit l’associació Nova – Innovació Social, que ha acollit moltes de les reunions i ha aportat part de l’energia de coordinació.

Per fer front a aquesta situació en l’Assemblea acordàrem que era imprescindible formar dos grups: el Grup d’Operativa (per assegurar el funcionament diari – coordinació, secretaria, administració, comunicació interna i comunicació externa -) i el Grup Proposta de Futur (per elaborar possibles opcions sobre el futur de la Crida/ABCD i els seus projectes, especialment del Parlament Ciutadà).

El Grup d’Operativa s’ha constituït amb unes 10 persones i està reorganitzant els processos i els seus responsables.

El Grup Proposta de Futur després d’una reflexió entre diferents posicions, planteja una consulta als 1800 signants sobre cinc afirmacions (vegis a continuació) a contestar abans del 15 de juliol

Els resultats d’aquesta consulta seran la base sobre la qual les persones assistents a l’assemblea extraordinària del dijous 18 de juliol a les 19h deliberaran i prendran una decisió sobre el futur de la Crida/ABCD.

Es convoca aquesta assemblea extraordinària, un mes després de la darrera assemblea ordinària, perquè s’ha considerat important iniciar el proper curs amb la decisió presa. I es fa en dijous perquè s’ha considerat que un matí de dissabte a mitjans o finals de juliol seria una opció pitjor.

Moltes gràcies per respondre abans del dilluns 15 de juliol!

Ves a Consulta sobre el futur i el marc jurídic de la Crida / ABCD (per abans del 15 de juliol)

o si no et funciona l’enllaç, entra aquí: www.deliberaweb.com/?seccio=veureforum&veureid=1106

Registra’t a [Nou Usuarientra, amb el teu usuari i mot de pas, si ja t’has registrat prèviament a algun fòrum deliberaweb.

Indica el grau d’acord:   molt   bastant   a mitges   poc   gens   no ho sé  que et susciten les diferents afirmacions.

Pots canviar les teves valoracions clicant a la  de cada ítem ja valorat.

També pots fer comentaris a la teva valoració o a les dels altres.

I al final, pots afegir comentaris generals.

Anant a Resultats, pots veure què opinen els altres participants.

Gràcies per aportar la teva opinió! És molt important!

Equip de coordinació de la Crida /ABCD