CRIDA a la DESOBEDIÈNCIA CIVIL pels DRETS CIUTADANS i CONTRA LA DICTADURA FINANCERA


Assemblea 12/1/13


Acta de la 3a assemblea de signants de la

Crida a la desobediència civil pels drets ciutadans i contra la dictadura financera!

Celebrada el dissabte 12 de gener de 2013

ABCD. Acció Base de Ciutadania Desobedient

Puntualment a les 10:30h començàrem la presentació general i les activitats dels dos darrers mesos:

  • recordàrem el procés començat a l’estiu, les dues assemblees anteriors i els acords de la darrera assemblea de suport a la PAH, d’anomenar-nos abcd (acció base de ciutadania desobedient) com a comunitat pública i com a xarxa social i d’anomenar el web www.cridadesobediencia.cat, la formació de diferents grups…perquè madurin propostes per a l’assemblea…
  • hem superat els 1500 signants…(ara ja som més de 1600) de boca a orella, sense una acció comunicativa especial, molt repartits per Catalunya.
  • Plantegem que per afavorir la participació, disposarem de torns d’aclariments en plenari, però que les noves propostes millor presentar-les als grups adients i a la comunitat web: www.cridadesobediencia.cat/comunitat

10:40h Presentació dels acords de suport a la PAH: què podem fer? Signatures perla ILP abans del 25 gener (ja s’han presentat 750.000 signatures!!). Comencem  a cercar ajuntaments i entitats que vulguin fer mocions de suport ala PAH amb el compromís de no treballar amb bancs que continuen fent desnonaments.

11:00h Presentació del grup de Comunicació: millora en web-bloc i nova comunitat web, full d’inscripció en paper, manual d’ús, sessió pràctica….

11:30h Presentació del grup d’Extensió i acolliment. Com arrelar-nos arreu del territori i en nous sectors. Com acollir les noves persones adherides.

Presentació del grup de Coordinació i finançament: que aplega portaveus dels        altres   grups, prepara les assemblees i cerca coherència de conjunt. Proposta d’autofinançament (vegeu a sota: teaming)

            Creació de nou grup sobre Model organitzatiu a partir de propostes rebudes.

12:00h Presentació i aprovació inicial de 2 propostes del grup d’Estratègia i accions:

-        1. ‘Quin país volem? Consultes i Programes d’Autogovern Ciutadà’

-        2. Penyora fiscal per la transparència.

-        Es presenten altres propostes que s’estan elaborant: ILP Renda Ciutadana  Garantida i cultural…

13:15h Reunions per grups

Vegeu resultats i participeu al procés de cadascun dels grups a: www.cridadesobediencia.cat/comunitat

-        Quin país volem. Es creen 5 sub grups: 1. Disseny del projecte; 2. Àmbits temàtics col·lectius de referència; 3. Com contactar amb col·lectius; 4. Organització interna; i 5. Materials de difusió.

-        Penyora fiscal: s’ha quedat el 26 de gener. S’està acabant de polir la convocatòria i el nom de la campanya.

-        Estratègia cultural: el grup s’ha reunit el 2 de febrer. Considera que l’acrònim ABCD sembla molt adequat pel seu poder evocador d’inici d’un nou alfabet que hem d’aprendre (tota la societat) per ser capaços d’expressar noves formulacions d’una realitat que cal superar per ineficient (o, com a mínim, obsoleta). Cal teixir, entre tots, una xarxa de reflexions i idees per generar una bona Estratègia cultural de l’ABCD

 

 -        ILP Renda Ciutadana Garantida: començarà la recollida de signatures el febrer.

-        Comunicació: s’ha obert el grup a la comunitat abcd. Cal persones amb experiència i professionalitat per enfortir la comunicació en tots els seus aspectes.

-        Model organitzatiu: s’està elaborant una proposta per tractar a l’assemblea, que contempla grups territorials, temàtics i de suport, i un grup coordinador de tots els grups.

-        Acolliment i Extensió: s’està elaborant una proposta per a la propera assemblea que faciliti l’arrelament territorial i la implicació sestorial.

 

*   *   *

Propostes de Projectes propis de l’abcd que es presenten i s’aproven inicialment a l’assemblea

 1. ‘Quin país volem? Consultes i Programes d’Autogovern Ciutadà’

És el grup de treball amb la missió de dur a terme un projecte d’empoderament ciutadà per decidir el país que volem mitjançant l’elaboració de programes de govern des de la ciutadania i l’organització de consultes ciutadanes vinculants.

El projecte vol ser una experiència col·lectiva d’autoorganització, autoformació i democràcia participativa mitjançant la qual la ciutadania esdevenim persones actives implicades en la gestió dels assumptes col·lectius, en la comprensió dels problemes que ens afecten i en la cerca de solucions als mateixos.

No podem continuar donant ‘xecs en blanc’ a suposats professionals de la política i l’economia, perquè decideixin allò que ens cal com a societat. Som nosaltres, la ciutadania, qui hem de decidir les polítiques a seguir per gestionar allò que és col·lectiu.

Més informació

2. Penyora fiscal: retenció ciutadana mentre el govern no compleix les seves obligacions.

Com a abcd, proposem fer la penyora fiscal en la propera declaració de l’IRPF sota el lema -a cabar de polir -  “Sense transparència no podem cooperar” ingressant, com a mínim 1 euro a com a consignació, a l’Agència Tributària Catalana o ala Cajade Depósitos y Consginaciones, en espera que s’aprovi i s’apliqui una Llei de transparència que eviti la corrupció i el malbaratement de recurosos públics.

Més informació

*   *   *

 Proposta d’autofinançament bàsic de l’abcd

S’acorda emprar el sistema de micro-finançament anomenat www.teaming.net

Es tracta de que cada participant de l’abcd faci un donatiu mensual d’1 Euro (1600 inscrits donants= 1600 € al mes),que és una quantitat que moltes persones es poden permetre.  Garanteix una estabilitat bàsica d’ingressos per al funcionament normal (servidors, web, xarxes, comunicació, materials difusió…).  És una aportació voluntària, doncs abcd no som una associació.

Aquest sistema no té comissions, ni pel donant ni per l’ABCD.

Les persones que donen, reben un email per cada transferència que els responsables vulguin fer. Cada persona donant té 72 h per posar esmenes si no veuen clara la destinació de la transferència, i inclús pot refusar el pagament.